Anemia semasa mengandung

Saya nak tanya, dkt sini ada tak ibu2 yg pernah mkn ubat ni? Sye anemia dan dpt ubat ni. Sye dah mkn dlm beberapa minggu tapi masih rasa yg sama jantung laju lps mkn ubat ni, badan jadi tak sedap, pening dan rasa loya. Sye telan dgn air jus delima gulsan. Ada tak yg pengalamannya sama mcm sye. Dan sye nak minta tips utk naikkan hb boleh? #firstbaby #firstmom #seriusnanya #bantusharing

Anemia semasa mengandung
42 Balas

masa mengandung ank sulung memng Sy kna mkn ni.. memng muntah2 teruk sgt.. hb pun jtuh truk... last2 Sy skip jgk mkn.. Cuba mkn sayur Dan buah2an bnyk... klini saya pregnant ank ke2.. hb Sy pling tinggi 13.6 harini 12.8.. tipsnya amalkn minum air sunquick.. Sy minum mcm2 perisa yg masam .. mkn buah tembikai bnyk2.. mkn buah jambu air... memng favorite... skip air teh kopi coklat... sng cter minum air kosong Dan air buah shja... sayur Sy mkn ulam2 yg boleh tmbh darah.. memng Sy x boleh mkn mknan berkuah.. mkn nasi dgn ulam shja.. harini misi bg jgk zincofer untuk tmbh darah... saya minum dengan jus buah.. tp Sy buat air sejuk...