Anemia semasa mengandung

Saya nak tanya, dkt sini ada tak ibu2 yg pernah mkn ubat ni? Sye anemia dan dpt ubat ni. Sye dah mkn dlm beberapa minggu tapi masih rasa yg sama jantung laju lps mkn ubat ni, badan jadi tak sedap, pening dan rasa loya. Sye telan dgn air jus delima gulsan. Ada tak yg pengalamannya sama mcm sye. Dan sye nak minta tips utk naikkan hb boleh? #firstbaby #firstmom #seriusnanya #bantusharing

Anemia semasa mengandung
42 Balas

sy pun macam tu.. lepas minum zincofer je mesti rasa mual pastu muntah.. And then kawan ada suggest minum dengan air sunquick tanpa gula so saya try la alhamdulillah dh tk mual dn muntah dh.. Skrg sy dh tk ambik zincofer tp tukar kepada maltofer plk.. Alhamdulillah hb maintain dan naik elok..

2y ago

sama..sy yg kental ubat pon..bila pregnat no3 ni jd tak kuat dgn zincofer..trs tukar maltofer..alhamdulillah..dah mkn masuk kotak yg ke3..