mengidam

Saya nak tanya.. Boleh x kalau perut baru nak masuk 4 bulan minum air kelapa n air tebu?

22 Balas

Mcm sy air kelapa sy minum ye dr awal mgandung cuma air tebu tu tajam.. sy minum sikit ye sbb air tebu boleh pyebab kencing manis time ngandung 😂... anak no2 dulu mgandung kerap minum air tebu terus dpt gdm 😂

Masa saya pregnant kena bulan puasa hari tu 8 bulan kandungan, minum air tebu, Alhamdulillah ok tak ada masalah. Tapi tak tahu kalau ibu-ibu yang lain.

Air tebu tajam, mmg tak minum langsung. Air kelapa saya minum masa 7bulan. Doktr ada cakap air kelapa ni bergas. Tak semua org tahan, ikot badan .

Air kelapa boleh jak sgt dgalakkn.. Air tebu boleh tapi jgn minum byk & selalu.. Nak minum apapun boleh jak sbnrnya tapi biarlah sederhana

Mse sblm tau sy pregnant(but da lewat period 8hri cmtu) , sy mnum air kelapa sis.. Alhmdulillah ok jek.. Now da 22week..

Klu saya x berani lg.. Tunggu dah 6-7 bln baru berani.. Air tebu tajam.. Air kelapa boleh la minum sikit²..

air kelapa insyaallah boleh sy awal.pregnant minum sbb ada kncing kotor..air tebu tak.berani

kalo saya x berani lg nk mnum maybe kandungn 7 bulan k ats blh kut...tgk ats bdan jgak sis

Air kelapa boleh sis... Kalau air tebu tue jgn la lagi.. Air tebu tajam sikit..

kalau air kelapa tu saya minum je sis tp air tebu tu better x pyh sbb mmg tajam