Teringin makan meggi

Saya nak tanya boleh tak makan meggi masa mengandung? Sebb kadang2 takboleh tahan diri dari makan .😭

7 Balas

Waakkkk.... masa pregnant anak first first trimester tu kita lalu megi je wak. Megi jeee.... dgn buah. Benda lain tak boleh masuk wak. Makan, muntah. Bau pun tak selera. Lagi2, kita kat negara org. Jauh dari mak bapak 🥺😭 sampai masuk 14 minggu tak silap baru la kita makan makanan lain. Baru ada selera. Saya lantakkan je apa org nak ckp, tak bagus ke apa ke. Dah itu je yg saya boleh survive nak hidup 😭 kalau tak makan, kang haaa... lagi susah. Tapi kan, Alhamdulillah la wak, kita punya HB apa semua ok. Allah banyak tolong saya. Masa tu saya down sangat sebab rasa diri ni tak bagus untuk jadi mak. Dah la pregnant pun asyik makan megi je 😭😭 (saya cerita ni bukan galakkan awak makan megi atau junkfood tau) tapi bagi kita boleh je wak kalau nak makan untuk lepaskan keinginan 🙂

1y ago

Betul... kita ingat lagi, husband kita carikan sesiapa ada jual megi yg megi malaysia tu la 😂😅 semua jenis megi indomee tu je halaahhh lemah 😭 nak menangis kita wak kalau takda megi tu.... makan la buah... nasib itu pun boleh telan juga