Makan meggi&buah mangga

Saya baru 6weeks,teringin nak makan kerabu meggi dgn buah mangga...ok ke utk saya makan??? #seriusnanya #ingintahu #firstmom

13 Balas

mangga rasanya ok. tapi kerabu maggi kan masam2 plus kalau kerabu maggi letak daun ketumbar. saya ada jumpa dalam apps ni, dalam pemakanan nutrisi kata daun ketumbar mengandungi bahan yang boleh menyebabkan keguguran. maybe dengan kuantiti yg banyak laa kan. tapi untuk awal ni elakkan ya. start saya tahu tu mmg saya elak tomyam yg ada daun ketumbar. start berani makan sup tomyam yg ada daun ketumbar masa 6- 7bulan dah.

Buah mangga ade pape ke? Mase saye preg ape saye nak makan saye makan je, lagi pelam muda sebab memang nak makan bende masam je mase preg. yang macam tak elok macam maggi tuh boleh makan, tapi jangan laa selalu dan jangan laa terlalu pedas. Kalau takut, makan siket buat lepas teringin je.

Try godek2 apps ni sampai jumpa feature makanan & nutrisi. Kat situ boleh tengok apa yg boleh makan & tak digalakkan makan

Sy buah mangga mkn jer,sedapnya buah mangga..yg maggi tu kalau boleh elakkn..buat rasa sedikit mungkin ok..

kalau boleh elakkan makan Maggie. manga kalau buah .. bagus tu vitamin semula jadi.. makan ala kadar.

Post reply imageGIF

Semua makanan boleh makan dgn kadar yg sederhana. Instant food kalau boleh elak, elakkan lebih baik.

kerabu maggi no, kalau nk sgt hujung sudu wat rasa2 blh la. mangga xdak masalah kan

masa mengandung mkn apa nk mkn mkn esok ni pantang apa pun tk leh mkn dh

Selagi awak tak alah dengan bahan2 makanan tersebut, dipersilakan 😊

Elakkan mknan yang mengandungi cuka

4mo ago

cuka napa tak boleh eh? saya kdg masak ikan masak cuka gak😨