iberet

Hi saya nak tanya boleh ke makan buah sblum makan iberet folic ? Sbb patutnya mkn ubat tu kena jarakkan 2 jam lps makan nasi kan, tp kalau buah mcm mana ? Tq ..

1 Balas

Hurm .xpsti la sis..tp mcm sy..mmg bia btl2 kosg perut mkn ubt dgn jus..kmdian br amik mknn lain selepas 2 jam..kalau minum susu pn kena jarakkn 2jam...tujuan nya tuk bg ubat serap dlm bdn kita dan br hb blh naik...tu apa yg sy paham la..klu x nti effect akan alami hb low jika cara mkn ubt tidak betul . If sis lapa..sis bekpes la dlu..after 2 hour br mik ubt dan mkn