berjaga malam

saya nak tanya, bg ibu2 yg jadi suri rumah..adil ke kalau kita kt rumah pun malam kena berjaga tmn anak taknak tidur..ayah balik kerja main gn anak kejap je.. pastu main fon then trus tidur.. apa pendapat ibu2? sy nak tau jgk pgalaman masing2 😊✌🏼

7 Balas

Sy ank2 semua mcm tu...Dr kecik smp besar sy yg berjaga kalu ank sakit demam..sbb suami kerja..tp suami buat kerja rumah yg lain kalu dia tgk isteri penat...apa pun kena bertolak ansur...komunikasi penting...sy ank 4 nk masuk 5...semua sendiri tp kita faham ...just chill...

4y ago

alhamdulillah..itu pun satu bentuk rezeki kan...sy keep positive.. sepanjang 12 kahwin suami xpnh naikkan suara o tangan pd sy..paling sedih/ penat pun menangis dlm bilik air je...😂sy percaya org yg sabar darjatnya tinggi..

sy pun surirumah tp hubby dgn sy gilir2 jaga baby.prinsipnye begini buat ank sama2 so jaga2 ank pun sama2.suami sy balik keje ptg dia yg mndikn baby.tolong bg mkn.sy buat keje rumah yg lain.13 thn dah kami brsama.hehe.

sy rasa sume housewife pn mcm tu. Mmg kerja jd hsewife ni 24hrs. Suami sy kalau sy xleh handle ank baru dia take over. Cthnya ank xmau tido mlmbdan sy dh kepenatan atau dh start nk jd hijau, baru la suami take over jaga.

4y ago

aaa , yg tu btul la sis.. sy pun dh start jd macam tu.. 3x sy tidur kan anak dia asyik bangun nangis.. sy ni bru nak lelap 5 mnit pun tak dan..nk btukar jd singa dah..😂 pastu sy suruh suami dodoi, bg sy rehat kejap..nt baru boleh bangun balik.. nasib dia mau bt jgk..

ayah2 sll gtu.lg time die terlmpau pnat x ckup rhat memang pesan x sedar diri lentak bom pun x kan bangun😅😂..suami sye pun kki game...tp die ad jgk bntu2..kcuali sperti die atas..sbb suami bwa lori blik x tentu..

4y ago

yup ..angap je la time tu je masa lpang die nk luang kat tel ..dn die cba gak cri msa untk fmly..

kalau sya...ade shift...siang saya mlm suami...buat susu..tukar lampin...mandikan semua...siang hari semua sya buat...termasuk urusankan skolah anak²....suami kerja pagi balik malam kul 12 mlm keatas

ayh2 sllu cmtu..tp suami sis brkerja..mngkn dy pun pnt trlelap..klu xkeja lain la

4y ago

#sy bekerja

Biasa la tu..😁

4y ago

betulla tu.. sy ni anak first ,tengah belajar nk sesuai kan diri 😄