Bersalin pakai mask?

Hi saya nak tanya betul ke bersalin skrng kena pakai mask? Ada ibu bagitau saya yang skrng ni kalau brsalin pakai mask?#1stimemom

6 Balas

Tak pasti kalau dkat hospital lain, tp sy dkat Sabah masa bersalin tahun lalu bulan 10, SOP hospital tempat sy bersalin tu wajib pakai mask tiap masa kecuali masa makan/minum ja d benarkan buka mask tp tu pun x bole lama...dari masa daftar masuk, kemudian buat swab test,dah dpt result masuk labour room, kemudian masuk bilik OT,pindah masuk wad smpai la discharge kena pakai mask...sy mula2 masa dlm labour room masa teran tetap juga pakai mask, mmg sesak nafas sampai sy hampir pengsan, hujung2 tpksa emergency czer sbb fetal distress, masuk bilik OT pun tetap juga pakai mask...tu pengalaman sy... Tak tau la pula kalau dkat hospital lain...

follow SOP hospital yang sis nak bersalin tu.. saya masa bersalin hujung bulan 9 pun kena pakai mask tapi sbab lupa bwak xpakai pun.. nurse/doc tak marah pun la.. kena pakai mask tu sbb bersalin normal takda buat swab test jd berisiko sikit la. pakai masa sementara sebelum start meneran je tu, time meneran mesti kena buka..

serious la . kang mati bukan beranak mati sbb sesak nafas pulakkk .. ibu yg bagitau awak tu dia betul ke bersalin pakai mask ???? curious saya

x sis..sy baru lepas bslin thn lpas bln 11..dlm lbr room x yh pkai mask☺️

brsalin x pyh. dlm wad tu wajib kena pkai mask

3y ago

🤣🤣🤣Ada juga kenangan pkp😆

Tak payah