AWAL MENGANDUNG

saya nak tanya . apaa perlu dielakkan di awal mengandung ni termasuk makanan dan minuman .

1 Balas

1. ikan yg tinggi merkuri ie mackeral ikan tuna n todak blh menyebabkan kerosakan pd otak dan sistem saraf baby 2. mknan laut yg dibakar 3. telur mentah dan separuh msk blh terbantut tumbesaran baby 4. daging mentah 5. kerang mentah 6. daging kisar blh sebabkan cirit birit 7. susu yg tidak dipasteurkan 8. buah2 atau sayur2an yg tidak dicuci btul

4y ago

my pleasure