Hamil 5 bulan + Darah o+

Hi mummies..nak tanya la amalan atau petua semasa mengandung bagi ibu mengandung yg darah O+ ni..mungkin boleh share untuk sama2 diamalkan..Sbg persediaan Jaundis yg lama dan cara yg boleh dielakkan..#5bulan #tqmumy2 #SalamRamadhan

1 Balas

Ni saya share tips bidan saya.. bila da masuk 7 bulan ke atas.. dia amalkan minum susu kambing fresh yg baru diperah tu.. jgn beli yg dah diproses.. amalkan sampai nak bersalin.. inshaAllah kuning baby rendah.. mcm bidan saya 1-2 hari je anak dia kuning.. sbb dia berdarah O tak silap & masa anak first, anak sulung dia prolong jaundis.. tp asbab amalkan susu kambing untuk anak no.2 & 3.. alhamdulillah kuning sgtlah rendah

2y ago

Ooo...sekurg2nya rendah la bacaan nya kan. Susu kambing yg fresh tu x bau hanyir ke? Teringin nk minum tp mana nk dpt tmpat saya ni..thanks info tu. sgt2 membantu sy