Masalah period

Hello, saya nak tanya, 3 bulan ni saya da tak period, sudah cek guna tes kehamilan garis dua tapi tak nampak sangat, saya takut nak pergi dokter, boleh tau saya hamil ke tak? Terimakasih

2 Balas

Boleh buat test sekali lagi guna garis tu. Selalunya dah boleh nampak jelas, buat di waktu pagi lepas bangun tidur. Kalau kabur lagi, boleh terus ke klinik kerajaan atau swasta untuk tahu lebih lagi. Kalau nampak jelas dua garis tu, simpan & minta temu janji di klinik kerajaan or swasta okay. Lebih baik kita tahu hasilnya daripada nanti sudah 7 bulan perut buncit, baru tahu baby perlukan zat dari ibu semua tu. Tengok2 baby ada masalah haaaaa lebih baik kita cek cepat okay ibu, untuk ibu & baby 😊

jumpa je doktor and scan.kalau ada alhamdulillah.jgn takut sis..sis kena start makan vitamin folik acid..penting vitamin ni untk kandungan dan perkembngan bayi.