Pengambilan Asid Folik

Saya nak pendapat boleh tak saya tak ambil ubat asid folik sebelum bersalin? Because this my first time

8 Balas

folic acid memang perlu diambil sehingga bersalin. melainkan Dr cakap tukar folic acid kepada obimin atau zincofer, yg tu tak payah amek folic acid. teruskan obimin / zincofer sehingga bersalin

4y ago

untuk planning patut amalkan sebab kita tak tahu bila mengandung. takde masalah pun sebab dia sejnis mineral mcm vitamin, bukan ubat. baik juga ntuk badan