Tak ambil asid folik

Ibu2 ada tak pengalaman tak ambil asid folik waktu first trimester?Saya ada terlupa ambil asid folik dalam seminggu.Saya risau dengan risiko dekat baby.Apa perlu buat ye?

4 Balas

yang penting jangan risau dulu. ramai je momsies yang tak ambil folic acid langsung sebab tak sedar pun pregnant atau macam2 sebab lain. lepas ni cuba jangan lupa ya, set reminder di phone etc. dalam pemakanan kita pun banyak natural folate/fortified folic acid dah. inshaAllah kheyr, doa banyak2 moga Allah jaga 💜

nanti buka buku pink, doc akan bgi asid folik... mcm sy , doc bg asid folic, tmbh drh , vit c ... sy pun masa tahu pregnant, x mkn pun asid folic... buka buku pink baru makan.. fkir positif ye.. inshaAllah xde apa2 😃

10mo ago

ooo faham.InshaAllah.Tenkiu sis share✨️

insyaAllah xde apa2 ,pikir baik2 dan makan makanan yg berkhasiat. lepasni jangan lupa lgi ye 🥰

10mo ago

okayy,tenkiu sis🥰

sy msa buka buku pink bru ambil asid folid..msa tu dh 10w..

10mo ago

masa buka buku tu doc xde kta apa. cuma dia tunjuk time scan tu..in sha Allah ank sihat..fikir positif je..slgi xdk darah keluar or sakit perut yg teruk. skrg ni nk msuk 16minggu dh..