Jiwa ku sakit

Saya nak minta pendapat semua. Saya mengandung 5 minggu, anak luar nikah. Saya cerita dekat kawan saya. Saya mengadu dekat dia. Tapi dia seperti memberi tekanan kepada saya. Saya ingin gugurkan kandungan ni. Dia banyak bagi idea tetapi dia banyak bagi tekanan menyebabkan saya lebih tertekan. Boyfriend saya pun buntu nak buat apa. Dia nak bertanggungjawab. Tetapi dia takut sebab benda ni melibatkan keluarga. Dan dia yakin mak dia tak kan maafkan dia, saya dan tak kan pernah terima saya dan keluarga saya kalau mak dia tahu perkara ni. Boyfriend saya baik. Cuma bila jadi macam ni je dia tak tahu nak buat apa. Hari2 dia minta maaf dekat saya. Pujuk saya supaya tak tertekan. Saya mkin tertekan. Kawan saya suruh tinggalkan boyfriend saya. Dia cerita kawan2 dia yang pernah terlanjur dan gugurkan kandungan kerana boyfriend tak nak bertanggungjawab semua kahwin dengan lelaki lain. Dan kawan saya sentiasa membuatkan saya overthinking. Saya tahu salah saya. Saya cuma nak seseorang yang boleh tenangkan saya. Saya rasa macam nak gila. Saya takut keluarga saya buang saya. Saya dah buntu. Saya stress sangat. Tiap kali solat saya doa supaya Allah bantu saya. Saya tak kuat. Mental saya sangat tak kuat sekarang ni. Saya rasa macam nak gila. Rasa macam nak bunuh diri. 😭😭😭😭😭

49 Balas

Apa² pun keadaan, jangan gugurkan. Anak tu pembawa rezeki. ❤️

assalammualaikum.. adik jangan gugrkan baby tu X salah

adik kandungn tu Baru 5minggu kalau Nak rahsiakn terpulang

xda spa thu kalau hampa X hbq

kuat kn hati.. jaga bby elok2

taknk baby bg sy

jaga baby elok2

khwin ja

😭😭