hi nak tanya, ada tak kat sini yg ambik supplement waktu mengandung? saya baru 10 minggu

saya nak minta pendapat mommies semua, supplement apa yg elok untuk ambik semasa mengandung ni dan usia kndungan 10 minggu dah boleh ambik ke?

13 Balas

start dari pregnant sampailah baby dah 2½ bulan skrg(2nd baby), sy consume Blackmores Multivitamins Pregnancy & Breastfeeding.. utk anak pertama sy consume supplements dari Shaklee sy ambi Multivitamins, B-complex, dan Omega Guard.. kalau nak jimat Blackmore's pun ok dah, susu pun meriah hehe.. congrats on ur pregnancy & take care ❤️

2w ago

betul.. dlm multivitamins tu dah all in 1 utk keperluan ibu & baby dalam kandungan..

Yg kandungan ke4 kali ni sy ambk supplement amway. Iron folid+cal mag+omega+vit c. Alhamdulillah sgt2 berbeza dgn kandungam sebelum2 ni. Hb sentiasa 12.5 keatas. Xsakit pinggang n xmudah letih. Skg 37w pon xde rasa sakit2 tu cuma tgh melayan braxton hicks jer menunggu masa bby betul2 nk kuar ni. Huhu

2w ago

Sy morning sickness tetap ada tp sampai 16w jer kali ni. Yg 3 sbelum ni sampai 24w

Acid folic kna amik sis. Kalau doktor sarankan sebelum pregnant lg klu boleh kna ambil acid folic. so 10 weeks mmg harus sgt ambil acid folic. supplement lain boleh refer pada dr. utk saya disarankan ambil obimin, vit D3, probiotic oleh dr fertiliti saya dr sy mula pregnant lg..

saya consume minya ikan dgn mix berries time sebuln sebelum mengandung sampailah 8 bulan, continues mkn minyak ikan(0mega 3,9) sampailah berpntng, anak sya skrng dah nak masuk 2 tahun bnyak cakap bnyak akal ... congratulation to youu.

2w ago

minyak ikan apa awak consume? mix berries tu buah ke?

refer dgn dokter dulu.saya sendiri doktor cegah ambil vit tmbhan,sb bdn xde problem,xd pykit.just folic acid.dlm tu pon dh mcm2 vit y ade ckop utk baby.

sy mkn prenatal vitamin yg clinic bgi je..cukup dh..kcuali doctor detect sis kurang certain2 vitamin bolehla tambah2..apa2 pn consult with your doctor

Kena tanya doctor dulu. Silap makan or terlebih dose bahaya utk janin. Tak caya scroll fb Dr. Imelda Balchin dia ada explain

Sy plan nak ambil vitamin dr shaklee. Tp nurse di kk kata tak perlu ambil vitamin. Dia bg sy obimin sy.

dapat asid folik tk kt klinik. yg tu paling penting