abaikan anak

Saya nak meluahkan rasa sakit hati & pelik dengan segelintir masyarakat.. Sekarang saya tengah mengandung anak ke2.baru 22minggu dan anak pertama saya berusia 2tahun 3bulan.tapi yang menyakitkan hati saya,orang mesti cakap depan anak pertama saya "nanti dah ada adik,mesti orang akan abaikan awak punya" Sakit je rasa hati.perlu ke cakap macam tu depan budak?perlu ke bercakap benda2 yang negatif macam tu? Saya ni sebagai mak dia,tak pernah terfikir pun sampai macam tu.malah,saya makin sayang anak pertama sejak saya tau saya mengandung.nak fikir saya akan tinggal dia masa nak bersalin nanti pun buat saya sedih.boleh ke dia tidur bila saya takde.ok ke dia bila tak nampak saya tak ada kat rumah..sekarang saya pegi check up and tinggal dia kat rumah dengan atok dia pun,kadang2 dia nangis.saya balik tu mesti berlari datang kat saya.suruh dukung and dia peluk kuat2.. Saya betul2 sakit hati and geram bila orang cakap macam tu.suami pun marah bila dengar orang cakap macam tu depan anak.. Saya cuma cakap pada anak,no baby.mummy still sayang baby jugak.baby pun anak mummy.baby yang datang dulu kan..

12 Balas

Apa la perasaan budak tu klu dgr? Entah budak faham ke tdk..sedihnya😢😢

nk kne cili mulot org yg ckp tu.. ksian emosi ank tgngu cmtu..