just nak luahkan

Nak cakap geram pun memang geram betul,bila time kerja je sya tak pernah kacau pun masa suami.tapi bila time cuti macam ni sya ajak kluar jalan banyak sangat alasan,yang panas la apala segala macam pun boleh cakap,geram betul rasanya. Tak faham perasaan sya langsung..? Tapi kalau pi kluar dengan kawan dia je cepat2 nak pergi, sya dah dngar cakap dia jangan campur kawan banyak tapi bila sya ajak dia kluar dia pulak buat perangai.dah tau sya mengandung bawa la jalan ni asik suruh sya perap rumah.? tapi bila dia cuti sya ajak kluar dia pulak x nak. Rasa nak nangis sekuatnya geram betul ?

13 Balas

Sama sis..suami sy jenis xske bjalan2..kalau sy kata nk singgah sana, singgah sini, dia bebel..kalau sy nk gak pegi, dia biar sy jln sorang..ada skali tu sy nk singgah psr malam n ipar laki bini ada skali..end up, sy gn biras sy berdua yg turub pdhl sy tgh mengandung dh 7 bln time tu..tp time tu sy xckp byk n sy byk pendam dlm hati..lepas dr tu, bila sy kata nk siapkan brg spital ke nk singgah beli apa yg sy nak ke, suami akan tnya 'siapa nk turun ni? I xmo turun'..then sy akan terus ckp kt dia..'mestilah i..takkan nk suruh u kot? I dh tau u mmg takkan turun. Xde i nk sshkan u de'..dia terdiam terus..ada skali sy nk g psr mlm, sy guna ayat yg sama tp time tu adik ipar ada skali dlm keta..suami suruh adik dia yg pegi tp sy ckp 'toksah..buat apa nk susahkan dia plak..xde dia tau mana i nk beli mknn..i yg nk mkn, nk suruh adk u plak pegi..xyah susah2kn org len..i je pegi ni'..last2 smpai kt pasar tu, dia gn adk dia yg pegi..sy stay dlm keta tgu😅 Ntah la..bkn sy niat nk perli atau sarkastik ke apa..harapnya dia terfikirlah yg sy takkan susahkan org lain kalau sy boleh buat sndiri..walaupun dlm masa menunggu hari nk bersalin ni..

3y ago

Lelaki ni mmg kena cakap direct ja. Kalau berkias2 sumpah sampai bila pun dia tak faham 😂

saya masa awal kawin banyak gaduh,sekarang dah mengandung saya malas nak ambik port..kitorang tak duduk satu rumah pun..duit jarang bagi..saya duk makan minum rumah mak..saya suruh beli barang baby tapi dia boleh buat guraw..saya suruh beli awal sebab sekarang pun dah macam tak larat berjalan sana sini..ayah saya kata biarkan je..tengok je jauh mana dia nak pergi dengan perangai macam tu..saya pun malas nak stress..

Suami sy pun suka duduk rmh tp sy dah fix kan tiap weekend wajib bawa keluar mkn pagi tu . Lps tu balik dia dok rmh sy smbung driving kluar sndiri beli brg baby atau ambil mak kt rmh mak ajak mak kluar jln pulak .. kena pandai2 sis..jgn diam saja kena luahkan..dlm masa yg sama kita spend time kluar sendiri lagi best takdela rushing beli rushing nak balik

saya pulak mmg mudah tertekan bila suami tengok saya ni dah moody 3 hari ,layan tu layan tapi macam ada something wrong dia akan ajak keluar , duduk makan ais krim ka apa ka , sebab xnak tengok saya tertekan dah ni da masuk 4 bulan duduk jauh ni xda sudah rasa nikmat tu 😔😔😔😔 rindu la pulak .

Sabar sis. Lelaki mmg jenis malas keluar sikit, tak mcm kt yg ppuan ni. Dorg bila cuti suka duk rumah je sbb penat kerja kot. Tp klu keluar dgn kwn2 boleh, patutnya blh la keluar dgn bini jgk. Sy pernah nangis sbb nak keluar jalan2 tp suami asyik ngelak. Lepastu tiap kali cuti mesti bawak keluar 😂

Ramai je llaki cmni sis...sabar n do talking wit ur husb...luahkan sehabisnya...kalau sy mmg suka pendam jgk tp org laki no cannot get the clue...kepala die byk hala ke bnd lain..so berbincang baik2...kena lembut hormat ms bincg inshaAllah....dia sdr nti....

Sy suami kat lahad datu, sy kat johor sejak dr pregnant sampai la nak masuk 6 bulan masih xdpt jumpe. Tiap bulan gaduh. Suami mmg xkn pernah phm. Dulu kerap nangis tapi skrg da reda. #anakfirst

Byk2 bersabar sis, kalu sy dia. X nak kuar lg bagus sy kuar sendiri lg panjang langkahnye... Hehhehhe

Sy kalau ajak dy tk nk lg tk kesah,bley keluar sndri asalkn bg duit😂and tkda la bru keluar 5 minit ajak blek

4y ago

Kan😂

Biase la tu lelaki...xnk bg bini aktif sgt tu...sbb ngah mengandung..pikir positif je sis...jgn stres2