TIPS ASAS YG SAYA AMALKAN SEPANJANG BER TTC HAMPIR NAK DEKAT 1 TAHUN SEHINGGA SAYA BERJAYA HAMIL :)

Saya nak kongsikan tips, sbg asbab saya berjaya hamil? 1. Solat Fardhu jangan sesekali tinggalkan. 2. Solat Sunat Tahajjud, Solat Hajat, Solat Dhuha (jika berkesempatan dan jika ada kesungguhan) 3. Berdoa selalu, jangan putus berdoa ya (saya amalkan doa-doa untuk ikhtiar zuriat, doa nabi Zakaria dan doa-doa lain) 4. Amalkan buah-buahan. Mcm saya makan delima, jambu batu. Hehe. 5. Sayur-sayuran pun jangan lupa. Real food gituuu? 6. Acid folic 7. Bila saya jumpa wanita mengandung terutamanya sedara mara, saya minta dia doakan saya atau saya cakap dlm hati, minta diperkenankan & doa sekali. 8. Suami kena bekerjasama support isteri, jangan down kan isteri. Jangan fikir untuk nak anak semata, bila dpt bd tu kasi enjoy je. Happy together gitu ?? Bila kita tengah ber TTC ni, kena berusaha sesama. Jangan giveup. Bila waktu subur je ajak suami bd ? mcm saya PJJ, memang banyak kali waktu subur terlepas? tapi kali kedua guna opk, saya berjaya juga. Walaupun tak dpt terang opk positive. Saya agak-agak je dan keluar EGG WHITE / LENDIRAN (kena peka juga ya bila keluarnya lendiran ni, mcm putih telur bermakna kamu tengah subur) boleh dah bersama suami? 9. Guna opk untuk lebih mudah jumpa positive (subur) 10. Saya pantang nenas, air tebu, air kelapa muda. 11. Akhir sekali, jangan berputus asa ya ? Saya doakan semoga TTCians dipermudahkan segala urusan zuriat dan urusan2 lain. Aamiin ?

TIPS ASAS YG SAYA AMALKAN SEPANJANG BER TTC HAMPIR NAK DEKAT 1 TAHUN SEHINGGA SAYA BERJAYA HAMIL :)
1 Balas

Congratulations

4y ago

Pray for me too sis😊