Berpantang dengan mak mertua

Saya nak cerita sikit sis pengalaman saya berpantang dari hari 1-40 hari ada lgi 4 hari saya berpantang dirumah mertua sebab saya memang tinggal dgn mertua Tapi bila berpantang ni saya rasa bnyak stres dgn peraturan dia yang kena buat ni kena buat tu tapi bukn untuk saya tapi ke baby Mmg baby saya cucu sulung dan satu2nya sebab suami anak tunggal jadi dia merasa lebih2 ke baby saya Adakah saya egois atau mak mertua saya yang terlalu nak sangat urus baby saya Tapi dia pun jaga baby saya dri new born baru lahir da kena air paip sejuk and baby nangis sngat2, saya nk cakap mandi air suam pun nnti dia terasa pulak Tpi bila hari2 baby nangis bila mandi tu mcm tak smpai hati Sebab saya pun new mom Tpi ada la baca yang baby newborn mandi dgn suhu 37 suam2 kan Tengah menyusu kadang anak meragam la juga mak tu terus ambil dri pangkuan saya dan terus marah2 baby mcm tu Knpa tak nk menyusu Tu hari masa mengandung dia tak bgi saya beli buai, niat saya nak la beli bouncer mcm tu bukan buai kain tu Tpi lepas2 beranak dia bgitau yg beli buai and hampir seriap baby tido ja dia suruh anak saya tido dlm buai smpai ke mlm sat2 baby nangis sikit dia ambil dri pangkuan saya bgi ke buai Saya kasian kt baby kalau kerap dibuai sebab buai elektrik ni kn guncangkan baby baru 1 bulan lgi, tapi saya tak bisa kata apa saya diam ja Tpi saya sedih tengok anak Bila masa ank saya kuning tu hari mcam2 mertua buat ke ank saya smpai air anggur dia bgi mkn haa tu saya mmg bunyi bgitau yg baby tak boleh mkn apa lgi selain susu, kod2 dia terasa tak tau la Jadi terkadang saya ni merasa saya yang egois sangat tak nk baby dipegang org ka atau mertua saya yg nak sngat ikut semua aturan dia Cara pakai pempes pun dia kata mcm ni Tpi dia buat juga cara salah, saya kasian kt baby saya dri lahir mcm2 da buat Tpi Alhamdulillah nya baby tumbuh membesar dgn sehat walau skrg ni suka teriak sangat.

4 Balas

Minta suami puan sendiri yang bincang dengan ibu mertua puan ye

11mo ago

Mcam sama sahaja sist Yg dia pun jaga perasaan mak dia Mcm tak guna juga jdi suami🥹