Kencing manis

Saya hamil anak ke3 dan baru didetect kencing manis. Ibu2 ada tips tak.

3 Balas

Saya pun baru detect kena gdm haritu. Saya tukar cara makan. Avoid unnecessary sugars, dessert.. potong air manis. Minum air mineral je hari2. Tapi seminggu sekali boleh la cheat day makan manis but in small amount, donut sekeping dua 🥲. Last dinner pukul 8 malam. Tiap petang berjalan keluarkan peluh. Tu je kot. Nak xnak kena control la sbb doktor bgtahu nnt hormon placenta tu akan makin meningkat seiring dgn usia kandungan. Production insulin tu mmg akan x berapa efisien.

jaga makan,amal LCNS,bersenam dan tidur yg cukup

makan suku suku separuh .makan skot tp kerap..