bagaimana jika uri berada dibawah

Saya mengandung dalam 19mggu...bru tadi buat pemeriksaan doktor dan doktor bagitahu uri bayi berada dibawah...adakah setiuasi kandungan saya bahaya atau itu perkara biasa awal2 kandungan

7 Balas

Normal sis sebab kandangan masih awal. Bila dah nak bersalin nanti, baby tu sendiri akan berubah pergerakan, kepala dekat bawah, uri dekat atas. Utk pregnancy stage sis sekarang, baby masih berubah2 posisi.

Mase saye scan 17 minggu uri dekat bawah jugak.. Doktor ckp itu normal jangan bimbang awal2 memang uri dekat bawah.. Nanti akan naik ke atas bile baby dh besar..jangan risau tau sis☺

saya pun baru scan, uri ada kat bawah.. sis masa bersalin macam mana,? Okay ke?.. saya pun risau juga.. kandungan saya baru 19 minggu

Itu normal . Awal lagi tu . Nanti baby akan berpusing lagi . Masih ade ruang untuk baby perbetulkan kedudukan .

Mmg time ni uri kat bawah sbb kepala baby kat atas..nti dia akan berpusing kepala kat bawah uri akan naik ke atas..

4y ago

Trm ksh atas jawapan puan....baru rasa lega sikit....

awal lg yank..sy pn uri kt bawah lg.. in shaa Allah lelama akn tukar posisi

4y ago

Yake...Allhamdllh, trm ksh pencerahan dr puan...

normal