uri dibawah kandungan 15 minggu

bahaya ke kalau kandungan 15minggu uri di bawah? macam mana kalau kita melakukan perjalanan jauh.. apa kesan dia ye #ingintahu #firstbaby

6 Balas

Uri dibawah tu betul2 pada pintu rahin atau sisi pintu?ia ada 3stage .apa2 pun bahaya sebab boleh mnyebabkan uterus prolapse maksudnye uri puan akn tkeluar & kmungkinan mudah untuk kguguran baby& mbahayakn nyawa ibu bleeding teruk .kebanyakan yg mengalami mslh ni advise elak angkat berat2 ,elak bg preassure pd abdomen/ perut puan & bykkan rest in bed & 3rd stage complete rest in bed.bykkan amalan doa2 spt surah mariam mohon bantuandlindungi oleh Allah bg puan & kandungan.

3y ago

terima kasih sis.. xtahu sisi pintu ke pintu rahim cuma doktor just bgthu mcm tu

sy pun uri bwah type 2.. skrg 30weeks, 28weeks dah start dduk di hspital... dah 5 hari bleeding spotting wrna brownies... xemergency ceaser just dipantau je skrg, doakan ye semoga urusan brsalin sy dpermudahkan... now kena bed rest he, bngun utk mkn n toilet je...

sye pun Uri bwh Dan rendah... alhamdullilah msuk 28 weeks Uri da Naik 7 cm...btw Uri Naik dlm usia kandungan 26 weeks...15 weeks normal klau Uri msih kat bwh...

3y ago

mcm mana nk bg naik smla tu sis

jaga diri n kesihatan...agak rasa tak mampu jgn buat benda yg mendatang kan kemudaratan...lain org lain effect nya..

3y ago

baik sis.. terima kasih..

Uri bawah kena banyak rest sebab ada risiko bleeding. Jaga diri puan. Semoga dipermudahkan urusan🌹

3y ago

terima kasih sis

kne bnyk rest..to jgn risau..nnt dia blh Naik sndri blk

3y ago

ada apa2 yg perlu buat ke untuk naiikn semula