pregnancy

Saya mengandung dah 8 weeks agak2 klau scan nampak tak ? Sbb first time mengandung mmg tak tahu

25 Balas

InshaAllah nampak sis. Biasanya 8weeks dah nampak hearbeat 😍 Kantung pun boleh nampak.. Kadang ada yang tak nampak sebab size terlalu kecil dan sangat comel. Kalau tak nampak pada 8weeks try minta pendapat doc atau yang pakar dan tunggu sehingga 10weeks yea . InshaAllah semoga baby sihat. Congrats mummy to be😙

5y ago

My pleasure dear😘

Saya scan pada 8 weeks juga.. Baby boleh nampak and dah ada heartbeat.. Tulang belakang baby pun dah complete.. Cuma kena cari2 juga la sebab baby masih kecik.. 😊

Ada yg nmpk ada yg x sis.. Sllu yer 10week ke atas dh nmpk n boleh dgr denyutan jtg.. Klu awal2 scan takot kita risau kalau xnmpk

In shaa allah nampak..yg pnting 1st scan utk tau kedudukan baby sama ada dlm rahim @ sebaliknya..tahniahhhh 😊

5y ago

Tq sgt2 sist

Nampak... Sy first scan mse 8 weeks...nampak heart beat ngn kantung... 11 weeks dh bkak buku pink

Dh nmpk dh insya Allah.. Baby sy mase scan tu tgh bergerak doc yg scan pon eksited tgk

sy scan msa 9w6d.dah nmpak dia bntuk janin..n tgh bdetap jntung dia.

sy scan 8 weeks dah nampak dan dah dpt dgr heart beat

Insyaallah dh nmpk tu. Sy scan 7w dh nmpk heartbeat

sy scan ms 8 weeks juga allhdllh nmpk n dgr heartbeat...

5y ago

Sist boleh rase x heartbeat dia ?