macam mana nak tahu baby sihat dan still ada dlm perut ?

harini saya baru masuk 6 weeks of pregnancy . tak scan lagi mcm mana nak tahu baby okay kat dalam 😭😭 saya risau sbb first time mengandung 🥹

3 Balas

selagi xde bleeding selagi tu bby ok je. kalau risau sgt boleh je pegi scan tapiii kemungkinan besar hanya ada kantung kosong saje atau nampak dinding rahim tebal je. nanti jgn risau pulakkk atau overthinking. sbb benda tu normal. and jgn terkejut pulak kalau doctor tu kata nnti kandungan x menjadi or suspect kandungan luar rahim pulakk.

awak boleh keep on buat urine test tu kalau dia masih +ve mksdnya baby ada je dalam perut. sabar sikit je lagi. saya pon tgh sabar tunggu weeks 8 nk jumpa baby hehe. positif2 je..

kalau awl sgt nmpk dinding rahim tebal , awk tunggu 8 minggu bru g scan