pembawakan

Saya mengandung dah 6 minggu. Saya tak selesa Sebb alahan yang teruk muntah, takde selera, pening seharian, perut senak, masuk angin, sesak dada. Boleh ke sy ambil ubat untuk melegakan seperti paracetamol atau Panadol untuk melegakan pening dan tak sedap badan ni. Jangan kecam ye mommy semua sekadar minta pendapat.

24 Balas

Lebih baik mkn buah oren...sya pun masa awal2 pemebawaan terus jga la smpi nak masuk wad... Tpi sya amal kn mkn buah2an...

sebaiknya mummy jangan ambik ubt ubt seperti paracetamol tu sbab ubt tu kuat bleh mnjejaskn beby nnti

Saya pun mcm tu sis.saya bnyakan minum air je,x baik ambik sembarangan ubat mse mngandung

Boleh ambil paracetamol dan minum air masak banyak untuk clean kan semula ubat tu

Boleh mintak ubat tahan muntah dgn doc. Kalo angin tu boleh makan gaviscon.

Kalau sis xkerja bykkan berehat pon ok...kalau rasa nk muntah..muntah je

Satu lagi klau rasa loya byakan mkn kurma ajwa sis.kurma bagus utk baby dan ibu

5y ago

Alhamdulillah bila makan kurma Ajwa ada kurg sikit.

Normal ke scan mggu yg 5 tp xnampak.. Risau pulak saya..

5y ago

Oo.. Ye ke... Harap2 semua ok nanti... InshaAllah...

Nanti doc tanya nak ubat tahan muntah tak. Kk ada ubat dia.

Pergi klinik dulu sis. Dapatkan rawatan dari doktor.