TAK BOLEH NAK MINUM SUSU SEBAB MORNING SICKNESS TERUK, ADA TIPS NAK GANTI DENGAN APA?

SAYA MENGANDUNG DAH 13MINGGU TAPI LANGSUNG TAK BOLEH TELAN AIR SUSU, AIR MASAK PUN DPT MINUM SIKIT JE..KALAU PAKSA MINUM PASTI AKAN MUNTAH2 TERUK, ADA TIPS TAK UNTUK GANTI KEPADA MAKANAN/MINUMAN/BUAH BAGI MENGGANTIKAN SUSU?

8 Balas

nk gantikan clcium klu x lalu susu . Beli la Ostometrik. mmg tulang baby kuat. sy x sangka tulang baby sy kuat. Lahir2 ja mmg tulang kuat kepala x lembik. Tendangan kaki dia smpai dia blh jatuh katil...?

sy pun x boleh nk minum susu langsung smpai 19w jgk la.. bila minum mesti rasa nk muntah.. sy gantikan susu dgn pil kalsium.. tapi bila masuk 20w alhamdulillah dah start blh minum susu sikit2..

sama la sy tp sy amalkan minum OMB ni je ? sampai skrg baby pun da setahun nak cuba boleh wasap sy www.wasap..y/60129876070/nufiya

sama la.sy pun tak blh minum susu dr anak first sampai ni mengandungkan anak ketiga..sy cuma minum susu kurma sekali sekala..

kalau x boleh minum susu cuba makan pil kalsium,sy beli kat farmasi jenama obical.

minum sanquick tanpa gula. Sy minum smpai baby kulit cantek

Sye pun tk boleh minum susu.. Saya gantikan dgn pil kalsium

sama. saya makan pil kalsium