Mual, pening kepala..

Saya mengandung 7week 2day. Langsung x nak makan apa2. Minum air pun muntah. Semua benda nak ditolak. Badan terasa lemah. Tidak apa ke kalau tiada makan.. fikiran pun dah kosong perut pun kosong.

20 Balas

hmm sma mcm sy awak.. sy twin. smpai lembik kena tmbh air dkt klinik, dh tu mkin trok jgk muntah2 deret .. apa pn xbole mkn . skrg dh 13w.. bru bole skit2 tu pn pksa2 jgk mkn. 😢 tringin mcm2.. sdey xbole nk mkn.. awk mkn jgk tau apa2.. biskut ke apa ke jnji mkn.. pnat alahan trok ni. sdey rsa

9mo ago

ada org yg boleh, ada org tiba2 pregnant ni jadi allergik dgn delima

sama dgn saya .. saya alahan mcm ni sampai 4 bulan .. tp saya paksa juga makan .. try mcm mcm makanan .. sbb saya fkir baby je .. tp kalau tak boleh juga sis .. pergi jumpa dokter nnti dokter bagi ubat and drip air supaya badan sis tak lemah ☺️

kena makan jugak, makan sikit tapi kerap2. kalau minum air pun muntah cuba minum air mineral . sbb sy dlu minum air kosong tk boleh. jadi cuba minum pelbagai jenis air. hanya boleh minum air mineral je.

saya dari 5w smpai skrg dh 12w, mmg tak lalu makan, lalu buah2 dan air manis ja, husband try beli macam2, rasa je smulut dlu, kdg rsa tk lalu tp bila suap mcm ok.. take yr time mummy, janji makan

sy mkn ap yg sy mngidam je😂. walaupn hkikatnya mknan tu akn dikluarkn blk lps bbrp jam..msuk je 12w dh start mkn nsi, mual tu slowly hlg..

kesiannya.. takpe awk boleh mkn sikit² dua sudu nasi ke tkpe mkn sikit² klu muntah mkn lagi.. yg air tu awk boleh tukar p air sunquic..

pksa awak kena fikir jugak prkmbngn baby dlm kandungan. ikhtiar lah . awak kan tgh brbdan dua , nti badan awk jugak yg sakit

9mo ago

Terima kasih atas nasihat awak. Di paksa dimuntahkan balik.., minum air panas minum suam minum sejuk., apa benda saya nak dimuntahkan. Badan pun jadi lemah.

wow congrats sama la kita sis 7w2d semoga tabah yer..kena curi² makan juga makanan yg boleh tambah energy sis....

sama mcm sy. sy pksa dri mkn nestum. lpas mkn trus mntah blik. tp skurang2nya saya ada bnda nk mntah

cari kurma . . elok