Contraction palsu atau real

Saya mengandung 36 Weeks anak sulung. Petang nie tetiba rasa sakit macam senggugut dekat vagina dgn punggung. Adakah real contraction atau Braxton Hicks ? Perlu ke hospital ke sekarang ? Setakat nie belum keluar sebarang lendir/darah

7 Balas

sya pn 36week.. smlam tba2 rsa mcm tu.. sya dduk brsndar/ dduk yg rsa slesa,,,,mnum air.. slow2 hilang rsa tu.. perut sya tak mngeras pun time tu.. seingat sya,,time ank first dlu,,klau contractions btul2 ni smpi trbhnti nfas 😂 tak tau nak ckp mcm mna,, mungkin perut mngeras trus rsa senak yg amat smpi susa mau tarik nafas.. klau Brixton hicks ni perut mngeras je & rsa tak slesa.. tapi masi bleh brnfas mcm biasa..