Ank besar bersalin induce

Saya mengandung 33 w ank berat 2.4 kg adakah ank besar?

7 Balas

sy dulu 33w berat baby 2.4 mcm tu checkup dekat kk dyorg ckp kecik. tp ikut kan ok je sbb masih ade beberapa minggu kan. sy pegi swasta, doct ckp ok je. sy bersalin normal alhamdulillah 39w berat baby 3kg cukup.

2mo ago

tak pe. yg penting perkembangan dia ok. besar atau kecik itu belakang kira. sama jugak mcm bersalin normal atau czer. anak kecik pon kalau di takdirkan tak boleh normal, akan kena czer jugak. jd besar atau kecik bukan ukuran. yg penting anak kte sihat selamat perkembangan sesuai umur nya. Insyaallah

klu scan, berat bby ada tolerance +/- 200gm. mcm pnglmn sy, 38w berat bby 3.2kg..dktr xbg bsalin normal sbb penah czer dan gap ngam 18 bulan, tp bila lahir 3.0kg sahaja...ikutkan blh je nk vbac.

Confirmkn dgn doc. Nti sblm bersalin doc akan scan dlu juga utk confirmkn tp tula kdg scan ni x btl juga. Sblm bersalin scan d KK & Hospital dlm 3.2kg-3.4kg mcm tu tp kluar 2.6kg ja.

2mo ago

Sy pn induce dua kali. Doa utk dimudahkn bersalin & asalkn pilihan tu mmg yg terbaik utk baby dan ibu

doktor kata apa ? biasanya kne mnum air gula lagi or scan balik after 2 week utk comfirmation ..kalau mmg besar kne bersalin awl takut baby makin besar

2mo ago

ye ..depend keadaan ..kdg ad org gdm kt hjung pregnancy

ok kot rsenye berat tu. tp depends jgk size bdan sis. kalau sis tinggi rsenye takdek apa pun. sye dlu 33weeks tu berat baby dh cecah 3kg. 😂

Apa kata doktor? Kalau saya di tempat awak, besar untuk saya. Tak boleh nak bersalin normal.

2mo ago

@Anon, saya kata untuk saya. Kalau saya di tempat TT, tak boleh bersalin normal. Kena proceed untuk C-sec.

kalau tepat berat tu, agak berat lah.