penganti nasi

saya mengandung 10week baru..tapi xlalu mkn nsi..lagi pun bila makan ja muntah..air sejuk pun xboleh minum.. automatic muntah..boleh tau mommy semua makan apa kalau xlalu makan nasi? dan tip elakkan muntah?

7 Balas

Sy sebelum ni mkn roti dgn buah buahan. Tak pun mknn berkuah. Mkn mmg x berselera. Tapi kalau mkn nasi mmg kejap je semua keluar balik. Sy pernah baru habis mkn nasi, tgh basuh cawan waktu muntah balik semua. Sis cuba dulu roti dgn buah buahan ye.

Sis mkn biskut,roti buah2..sy dulu alahan smpai 4 bulan lbh..apa pun xblh mkn..klu ada lemon potong2 masuk dlm teh @ hidu,asam2 pun ok jgk..insha Allah blh kurangkan loya n muntah..

Biskut wholemeal, roti wholemeal, buah, mee, bihun, sup panas. Hidu la selalu balm angin. Letak kat Idung, tengkuk, leher. In Sha Allah kurang la sikit loya. 😁

saya dlu mkan laksa bhnsup buah... itu yg blh msk pn.. kalau xmkn nnti tkda tnaga brt mnurun hb turun... btter mkn sikit dmi sdkit ttpi brulang sis

Kena amik magnesium dlu supaya badan awak stabil semula sebab simptom kekurangan magnesium tu

sya makan buah dan mee hoon ja sis..makan mana yg masuk

mkn roti dengan buah sis 😁