Spotting 7w Tapi Baby Normal

Saya mengalami spotting pada 7weeks pregnancy. tapi bila scan doctor kata baby okay. heartbeat pun ada. normal ke benda ni?

2 Balas

Spotting nie ade 2 kemungkinan je 1. Normal sebab awal pregnant akan ada sebab penempelan janin. Just spotting sikit² je. 2. Tak normal sebab ancaman keguguran. Kalau start spotting coklat sikit dan makin lama keluar darah fresh. Pengalaman saya 8w start spotting coklat sikit. G klinik scan semua okay jee. Lepastu keluar darah makin lama makin banyak dan diikuti sakit macam contraction. And then gugur 🥲

as long as sis dah buat checkup Dan doct scan baby dlm keadaan baik, then it is normal. sbb sometimes spotting terjadi sbb Rahim tgh membesar.