New mom, early pregnancy

Hello mommies❤️ normal ke kalau 7weeks keluar light spotting? Tk keluar berterusan, hanya sikit je. Tapi minggu lepas pun keluar spotting juga. Pls help

2 Balas

pada sy, spotting/bleeding tu xnormal mommy..sy sndiri awl2 kandungan ni ad spotting on off..sblm ni xde cenggitu..doc suspect threathen miscarriage terus doc on duphaston utk kuatkan rahim..alhamdulillah dkt 2 minggu jgk bru spotting btol2 stop..mmg kena byk bedrest & elakkan bersama dlu sbb rahim blom btol2 kuat..alhamdulillah skrg sy dh nk msuk 7 bln..sy doakan urusan mommy jgk dipermudahkan

2y ago

Spotting tk keluar berterusan. Hanya 1kali je then tak keluar dah and next week repeat scan dkat O&G sbb 6weeks tk nmpak baby lagi. Hanya kantung je.

If sikit sikit tu normal, tu dipanggil implantation bleeding. Tp if berterusan spotting/fresh blood, terus refer Dr ya.

2y ago

Okay awak, thankyou for the info ☺️