umur janin tidak sama dgn umur scan

saya mempunyai kitaran haid yg teratur. mengikut kiraan. janin sy berumur 11weeks 5days. tp apabila scan doc cakap umur janin 13weeks 3days. ada siapa2 pernah mengalami ? 😅

5 Balas

sama..masa mula2 saya scan kat KK doc scan terkurang hari dr kiraan period..lepastu doc tu adjust scan ukuran janin dekat tmpt scan tu dah boleh jadi sama weeks pulak dgn weeks kiraan period..tapi jgn risau doc ckp kalau period teratur boleh follow weeks tu

pernah juga alami mcm ni , ikut haid baru 7weeks tapi ikut scan dah 2bulan lebih😂

Klau saya sis,ikt haid sepatutnyer dah 28..tp ikt scan br 26minggu..huhuhu

sama laa sis..saya kandungan 11 weeks..dekat scan 12 weeks

sama jga sis 😅