makan durian di trimester 3

hi, saya malam tadi mmg makan kaw kaw betul durian tah la kenapa teringin sangat. lepas tu rasa panas sangat, baby pon kuat pulak dia bergerak malam tadi. persoalannya, bahaya ke mkn durian banyak? kakak saya cakap takut baby keluar awal (premature) sbb pernah jadi dekat cousin. terberanak awal sebab makan durian banyak. boleh ke macam tu?

6 Balas

trberanak awl ok lg.. dulu saudara sy preggy dh 39 mggu.. dia mkn durian banyak.. lepas mkn dia rasa panas.. smpai xboleh tidur.. baby brgerak aktif sgt drpd biasa.. eskkn pg baby bergerak perlahan dan ptg tu xbrgerak.. pegi hospital.. baby mninggal dlm perut.. sy lepas thu tu.. trus mkn brpada².. bkn nk takutkn.. tp kena bringat

4mo ago

aduhhhh takot la plak baca camni....sy baru tanam cita² nk hentam puas² sblm bsalin mgu dpn 😅