6weeks Takda Kantung

saya lewat period 6hari, bt upt naik terang dua2 line.. Kalau ikut today dh masuk 6weeks.. Tapi g scan doc tk nampak kantung.. Ada ke pernah jadi cm saya? doc kata maybe persenyawaan lambat kut.. Hm saya risau..sebab dlu pernah gugur kandungan tk menjadi 😔

8 Balas

Saya hari tu warded sebab saya gugur, tapi saya ada warded dengan katil sebelah, kes dia dah 6w tak nmpak kantung, so dri wad kiteorg kena tolak sama2 gi pakar o&g, dia kena scan dari bawah utk tngk kantung, and doktor terus nmpak kantung elok jee, kalau kes janin, mgkin tggu lagi 2 minggu. Sis mungkin boleh try scan dri bawah, klaau tak nak dri swasta, boleh je nk bt kat kerajaan

2y ago

sebelum nakgi scan tu, seeloknya sis minum air banyak2, banyak rasa mcm nak kencing tu, senang nampak kalau pundi kencing penuh, saya 5w scan alhamdulillah nampak kantung kecik je

inshaAllah nanto repeat scan dah nampak, sebelum nak scan tu kalau boleh minum air banyak2, scan masa rasa keadaan nak terkencing tu senang nampak hahaha, saya scan baru ni 5w, buat cara macamtu jugak, alhamdulillah dah nampak kantung kecik je & kantung dlm rahim elok ja. doakan saya

7 weeks ada keluar darah, tapi perut x sakit..risau la..Mommy dekat sini ada pengalaman tak mcm ni..kenapa ya..#firstpregnant

2y ago

ya allah… Ya kak sis…Terima kasih sis atas perkongsian..baik saya perlu amek tindakan segera..

Btul kata dktr tu. Xperlu risau, nanti repeat semula scan ye. Meanwhile folic acid jgn miss tau

2y ago

ok awk..tq 🥰

Ya mungkin tu persenyawaan lambat sis . Nnti scan lagi after 2 minggu

insha Allah scan balik dlm 2 minggu lagi insha Allah ada rezeki awak

2y ago

aamiin..tq

6week blm nmpk lagi sis masih awal

2y ago

ok sis tqq

tggu 12 weeks