Adakah masih terlalu awal?

Saya last period 28 mei..pg td pergi jumpa dr..dr scan kata x nampak apa2 dlm rahim..check air kencing pun result kt klinik single line..dr decice negative..tp bila balik rumah sy test lg..dpt double line dan samar2 sgt..sy taknak juga berharap..dr kata kalau still x dtg period..seminggu sekali check upt..klu dekat 3 bln x dtg period..dtg semula klinik utk amik darah..sy masih belum pernah ada rezki zuriat..sudah 10 tahun berkahwin..doakan sy ya..

Adakah masih terlalu awal?
200 Balas

insyaAllah ade rezeki awak , saya pun same juga lah , cek samar samar , p klinik scan x nmpk , saye p klinik swasta ambil darah nak mengesahkan sye pregnant atau tak , ambil darah dua kali , then hari ni saye dapat result sye pregnent , skrg baru 6 week , sye doakan awak juga ye . 😊😊😊

5y ago

sbb sye guna klinik panel . jadi nyaa x pasti bayar nya . mungkin di bawah 100

In sya Allah semoga ada rezeki sis,sy pon samar sbb awal2 tu skrg dah terang 2line tu ,sis tgu lg semingu n bt balik,sy pon last period 26/5 scan pon xnmpk lg ,doc ckap depends org jg stgah mgkin dh nmmpk stgah tu 8week baru nmpk...next week baru g scan balik harap2 semuanya baik...in sya Allah sis kita think positive

Cube beli pregnant test clear blue d farmasi.harga 1 dlm rm48 utk tahu usia kandungan.sbb sy pun cmtu,samar2,saya beli prgnt test,trus tau usia kndungn.klu masih awl mmg cmtu,die tk nmpk sgt.ape2 pn,thniah ye siss.tgok tu, sy mula2 tk nmpak.lpas tu, bli clear blue,99% tepat.hilang dh ragu2.

Try amalkan minyk klpa dara ya sis. Bg horman dan baby dlm tu btol2 kuat dan sihat untuk bertindak balas dgn baik. InshaAllah. Iktiar jga pmknan sihat dan amalkn minum susu. InshaAllah. Ada rezeki sis ni 2minggu lg trus dpt tgok rsult positif ni. Aminn

inshaAllah sis..doa je yg baik..sy ritu g check kat hosp.. 2 kali..doc ckp negatif..tp sy mmg rsa lain sbb dah start alahan..redha je la..tp suami sruh check sndiri smggu slpas pegi hosp..Alhamdulillah naik 2 line terang..time tu dah dekat 8 mggu..now dah 18 mggu

5y ago

tq 😘

Sy pun lebih kurang...9 tahun menunggu...dah 9 minggu baru sedar ada baby dlm peyut...test kat umah samar2 sgt double linenye...sy scan kat swasta terus je..ada nampak dah baby...baru sy p kk bukak buku merah..in sha Allah ada tu..jgn putus asa.

5y ago

InshaAllah..aamiin3 YRA..Tq awk..💕

Tahniah sis. Sya menunggu zuriat 7tahun lekat bulan1 tapi gugur bulan2 sbb penat kerja kot . Memg bdan rasa semua sihat kuat tapi dlm perut tak kuah 😭😭😭. Skg tgh berusaha lgi nak bby InsyaAllah. Doakn saya ya. 😢

5y ago

Aamiin InsyaAllah . Thanks sis

Sabar sis, sy dulu tak period 3 bulan, masuk bulan ke empat pun tak ada results, skali sy nak masuk bulan ke 5 sy rasa perut tak slesa &payudara sakit, g klinik check rupanya pregnant 3 minggu.. tapi sis sabar ye.

Mcm sya sis, bru jgk prgi scan tapi x nmpk ap2 test upt klinik pun single line, sblomnie test sndri ad double line samar2.. Mgkin btol still bru lagi so x nmpk. Sama2 kita brdoa smoga ad rzeki utk kita thun nie yea😘

Saya pun sama last period 17/7,so I checked upt x da,, then I gi check darah kat klinik positive dh 2 bulan setengah kak,, kadang2 upt x leh caya,,, better akak gi check kat kedai klinik kak... Dun worried mesti ada,,,,,