Apa nak buat lepas positif?

Saya lambat datang period 5 hari. Check upt positif. So nak buat ape lepas tu? Langkah pertama bila dpt tau positif..kena check lgi ke atau leh terus gi kk? Ke kena gi scan kat hosp swasta dulu?

1 Balas

next week pergi klinik swasta, request utk scan pengesahan kehamilan. should be ada kantung dkt dlm rahim. then repeat semula masa kndungan 8-9w utk check dh ada janin dan heartbeat atau tidak. lepas dh confirm ada, baru walk in kk bawa gmbr scan bgtau nurse nk book tarikh buka buku pink. nanti nurse akn check kalender dan bg tarikh baru.