redha

Period lambat 5 hari check upt positif.. Hari keenam Lewat, check still positif hamil.. hari ke 9 check di klinik swasta masih positif.. Hari 10 & 11 keluar keputihan coklat.. Hari ke 12 bleeding Dan sakit seperti senggugut yg Teruk.. Check hospital kerajaan keputusan negatif pregnant.. Scan atas bwh still negatif... Xtau nak fikir ape lg.tunggu result drh je xtau lg.. Redha jela.. Ade sesape kes same mcm sy?

11 Balas

Mcm sya hari tu sis.. Delay 5 hari.. Sblm ni tak pnah delay..kuat rasa hati ckp sya pregnant.. Sbb sakit breast tiap2 hari bukan mcm nak dtg haid yg kdg2 je sakit.. Tiba raya haji tu.. Sya keluar ketulan darah besar setapak tapak bulat.. 2 hari tak dpt bgn.. Sakit sengugut nya tak pnah sya rasa sakit sgt.. Pegi ke klinik biasa .doct cek upt -ve.. Doct ckp mcm2 penyakit sya.. Sedih sgt.. Sbb mengharap sya pregnant.. Sya tak puas hati.. Sya dan husband pegi klinik sakit puan yg mmg sya pnah pegi.. Hari tu nak pegi klinik tu tak dpt terima pesakit lagi.. Dh jumpa doct tu .bru lega hati.. Dia ckp sya keguguran.. Tak plu cuci sbb sya msa tu dah tak klua byk darah.. Dia ckp upt -ve sbb darah tu dah klua.. Kdgn pun msh tllu awal.. Bru 4 Week mcm tu.. Bru lega hati.. Wpun dh lma tgu nak dpt baby.. Sya keguguran msa tu kena jln jarak jauh dgn keadaan jln raya yg teruk.. Nak balik kpg raya haji

5y ago

Cuba sis pegi ke klinik sakit puan.. Mana tahu dia boleh tlg sis

sy rse sakit mcm tu jugak, bru2 ni sy kguguran, mule2 sakit mcm sngugut, 2hri bleeding, then pegi hospital, mse tu dh tk sakit dah, sy ingt kan dah okayy, then rse mcm ade bnde kluar, seketul, trus pegi toilet check, ya allah, prasaan sy mse tu, hnya tuhan je yg tahu 😭😭😭 tk smpat nk jmpe doc, kantung tu dh kluar sendiri 😭 ,sy tktawu nk ckp mcm mne, sedih sgt2, stahun lbih sy ttc, sy dpt tawu sy pregnant, mse bulan 8, bulan tu jugak laaa anniversary kami, hri jadi sy dan suami, tkde rezeki buat kami suami isteri 😞 ,doakan kami supaya cepat2 dikurniakan cahaya mata ,sy sedih tgok suami, dia laaa org yg paling gembira masa dpt tawu sy prgnnt 😭😭 ,sy tk snggup nk tgok die sedih ,even die tk tunjuk yg die tgh bsdih dpn sy, tp sy tawu prasaan die mcm mne 😭😭

5y ago

Insyaallah ade rezeki sis.. Jgn stress sis

Sama dgn sy. 2kali test upt positif. Tp line makin kabur. Wktu tu fikir hepi je sbb still double line. 7hari lps tu period. Sakit perut lain mcm bkn mcm normal period. Pegi klinik doktor cek urine negatif. Scan xde pape. Sedih sgt sbb first time. Bila baca kt internet baru tau yg line makin kabur means tanda keguguran. Tp alhamdulillah skrg dh preggy 12weeks. So awk pn harap dpt bertabah. Pregnant atau tak Allah je tau.

4y ago

7thn ttc... Br preggy semula after 3x miscarriage. Preggy kali ni sempat merasa 5weeks ja selepas tu allah amik semula nikmat ni.. Sekarang tgh berpntng dan harap ada rezeki lg dalam masa terdekat memandangkan usia sudah meningkat.

Sis redha je..sbb tanda² tu hampir MCM nk k,gugurn sbb Sya pernah m,galami bleeding waktu hamil 5 week n gugur..doakan Sya hamil lg

Blm buat buku lg masa tu ke sis? Pernah scan sblm tu? Utk kepastian pregnant ke tak. Simpati, semoga ada rezeki utk sis..

5y ago

Bleeding hari ke12 tu byk tak? Mungkin kantung x jadi. Sbb Pihak hosp dh check tp - ve pregnant kan sis? Smoga ada rezeki sis lagi lps ni. Aamiin.

Belum rezeki lagi sis.. Semoga ada rezeki utk awak lg nanti..

Mcm saya dulu. Alhamdulillah 3 bulan lepastu pregnant balik.

5y ago

Maksudnye gugur ke mmg x pregnant sis?

Tnggu result darah..result darah xkn tipu

Sama . saya baru je kena 😌

5y ago

saya check 3 tempat . Hospital kl kata period . Tu pun layanan hospital situ tak best , nak taknak je layan . Jd bila saya balik melaka , saya masih sakit perut lg walaupun drah da takda . Jd check Hospital melaka masuk wad doktor sana pun ckp gugur . Lepas keluar wad nak urut dgn bidan , dan Bidan kata gugur .

Ada buat kerja² berat ke?

5y ago

Wat keje xdelah Berat sgt.. Mmg bukan rezeki