INDUCED ANAK PERTAMA

Tiba2 Kena wad hari ni sebab dokter cek berat baby 2.4 in 37 weeks,,,due date 6/2 😭tapi kene induced esok pagi 21/1,,,doakan ye teman2 smoga saya Shara Adila dimudahkan urusan persalinannya...Aamiinn,,,mohon tips dari teman2 semua,,,thanks 🥰🙏🏻semangaaatt!!!!✊🏻✊🏻✊🏻 #firstmom #firstbaby #induce #INDUCED #iugr #sgababy

9 Balas

pelik2 la hsptl skg baby kecik pun kena Induce ye? baru 37 week ikutkn.. knp x bg tgu due btol2 kan kot naik lg berat baby tu.. sllu dgr baby besar je yg sllu kena induce.. ke u ada masalah lain sis? air ketuban leaking ke?

1y ago

sbb risau baby stress dlm perut . plus berisiko utk terbelit tali pusat sbb dia kan kecik

sama laa dgn sy terus kena tahan wad sbb berat bby sy 2.2kg je masa 37w .. alhamdulillah dh selamat bersalin bby boy.. 😊

1y ago

sakit tk sis kna induce ..

Wah.. da dekat sgt nk jmp baby.. sy masih menghitung hari.. progress pn slow... nak menghadap pelbagai emosi.. rs xthn btl. 😅😅

1y ago

Haah,,,tp update terbaru induce cam tak jalan,,huhu hari ni try pakai belon pula 😂😂😂semoga berjaya Aamiinnn,,, Haah kan,,,rasa lama dan slow ,,,huhu Ya Allah,,,rasa mcm emotional kita betul2 diuji 😭😭😭 tapi apapun kene kuat semangat ✊🏻 semoga puan dimudahkan proses bersalin nanti ya,,,Aamiinn🙏🏻💕

semoga dipermudahkan segala urusan... deu saya 7/2 tapi kena Ceaser 29/1 admit wad insyaallah 30/1 bersalin... 😊

1y ago

sebab dah 2 kali Ceaser... nie dah kali ke3 no choice laaaa.. 🤭

Moga dimudahkn pn dan baby, sy pon sedang meniti hari je..moga selamat semua nya aamiiin

1y ago

Aamiinn,,,Ya Allah,,,semoga puan dan baby juga dimudahkan urusan persalinannya nanti,,,Aamiinn 💕💕💕🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Aamiin ya rabbal alamin. Saya juga pernah induced. Doa moga mommy dan baby selamat je ye

1y ago

Sama²

semoga di permudahkan urusan puan, saya pun sama, menanti hari bersalin saja.

1y ago

Aamiinn,,,terimakasih puan,,,semoga proses persalinan puan juga dimudahkan,,,,semangaattt !!!! 😊✊🏻💕

semoga Allah swt permudahkan urusan sia ya, amin😊

1y ago

Aamiinn,,,terimakasih puan 😊🙏🏻💕

semoga dpermudahkan sis

1y ago

Aamiinnn,,,,terimakasih sis 😊💕🙏🏻