Tanda-tanda bersalin

Saya hari ni ada tompokan darah. Tapi bukaan dgn air ketuban tak pecah lagi. Nak tahu kerap mengeras perut tu mcm mne? Due saya 18/11/2020. Baby mcm nk keluar awal #firstbaby #bantusharing #1stimemom #seriusnanya

15 Balas

elok gi hospital sis. saya hari itu dah sakit, gi hospital bukaan 2cm, masuk wad pkl1 pagi. pukul 6 pecah ketuban bgth nurse,tapi nurse cakap belum buka lagi laluan padahal tak check pun.and boleh cakap lagi itu air kencing kot sbb doctor cakap tak leaking ketuban i. pkl 7 masuk labour room sbb org dah x tahan sakit, kat labour room pun blh deme gurau senda buka 3 cm tapi gaya macam nk bersalin. padahal masa tu org dah buka 7 cm,nasib baik ada 1 nurse tu tlg check laluan and bgth laluan dah buka 7cm, lepas tu baru kelam kabut nak prepare all.. dekat 4 jam baby dalam perut tanpa air dengan sakitnya.

3y ago

sama la sy. cek dekat ward nurse kata baru 5 cm. tapi sakit gaya mcm nak keluar dh baby. bila trun LR. bidan cek bukaan dah 9 cm pun. sekejap je dlm LR.