Tanda-tanda bersalin

Saya hari ni ada tompokan darah. Tapi bukaan dgn air ketuban tak pecah lagi. Nak tahu kerap mengeras perut tu mcm mne? Due saya 18/11/2020. Baby mcm nk keluar awal #firstbaby #bantusharing #1stimemom #seriusnanya

15 Balas

sy 12 tengah malam ... time tue nak tdo, rase mcm leaking ckit ... check, ade ckit darah tp xsakit lg ... bincang² nk g spital ke xnk, 1st contraction dtg ... trus siap² n bwk beg sume just incase ... sakit xkerap lg ... time otw, dtg kerap sakitnye ... xsmpai 10 minit, smpai spital around 1 am, da xleyh nak jalan, tolak msk lr da 4 cm bukaan n admit trus ... 3.05am slmt beranak ... Alhamdulillah ... tp stiap org bbeza ... moge dipermudahkan awk bersalin nnt ..

3y ago

yep ... xsame ... ade cpt, ade lmbt ... sy pon xsangke branak awal sbb 37 weeks 2 days time tue ... squat really helping