Rasa xdak siapa yg prihatin

Saya happy ada anak saya.. Tp bila anak meragam atau menangis.. Saya rasa saya sorang yg kena handle anak.. Kdg2 ada je suami tlong handle.. Tp mostly lau anak meragam, suami akn biar je saya yg handle anak dgn alasan.. Anak nk susu je tu.. Bila suami keje .. Anak nnges sbb xboleh nk tinggal kejap.. Mak mertuaa dgr cucu nangis.. Tp mak mertua xprnh dtg tgk cucu nnges sebab apa .. Saya bkn nk org tlong dtg ngasuh pon.. Cuma bila ada masa anak meragam.. Kita akan rasa burn out.. Dan nk jgk ada org prihatin tlong pujukkn anak. Atau dtg main dgn anak smntra saya buat something atau saya perlukan masa skjp utk diri .. Ada x mummy mvm saya. Saya xnk trlalu fikir.. Tp bila mengenang je bnd tu. Saya rsa sunyi dan sedih

1 Balas

Bab mil tu no komen sbb fmily in law sye pn mcm tu.. pngalaman sye, baby klu mnangis/mragam memg hanya mak je yg bley tenangkn.. nie klu anak sye la.. klu mnangis pastu kte angkat dukg memg diam.. bab x bley wat keje lain tu Yes! kdg stress jgak tp kne pndai bhagi mse nk jge anak & buat keje lain.. klu org x nak tlg kte, kte la kne tlg diri sendri.. slalunye sye akn dhulukn anak dlu bru keje2 lain.. klu mood anak ok, sye akan msk smbil main ngn dye.. lari2 la ke dapur n ke depan.. msk pun 1 lauk je.. klu mood anak x ok, sye tggu dye tdo dlu bru msk.. psl suami, memg sis kne ckp dgn dye psl ape yg sis rse.. memg kdg2 kte kne ulang 20x.. laki jenis yg kne kerap bgtw bru ade action.. klu sye sunyi, slalunye lps hsband blek keje, sye ajak husband jln2 atau pun ws kwn2... tnye kabar or borak2 dlm fon..

3mo ago

Ye btol sye paham tu sbb sye pun mlalui fasa2 yg sme... kdg kte bkn mintak lebih, cuma nk mndi, mkn dgn selesa je.. Anak sye da setahun lebih pun sye still bgelut.. ade mse mood dye ok dpt la sye mkn n mndi dgn selesa.. ade mse bkejaran jgak nk ke toilet.. huhu