Nak Tanya..

Saya fully breastfeed.. anak dah masuk 8 bulan.. dah 2 kali inject depo(perancang) sampai sekarang still tak datang period lagi.. tiap bulan akan ada rasa macam senggugut.. tapi tak ada period yg keluar.. normal ke ?? Patut ke saya teruskan or just stop ? Selera makan jangan cakap laa.. always nak mengunyah je ?

1 Balas

Priod jd sbb dinding rahim menebal . Tapi xda sperm n ovum menempel. Jd dia akan runtuh maka jadilah period. . Ubat perancang dlm depo tu fungsi dia npiskan dinding rahim utk xbg sperm n ovum mnempel. Sis xdtg priod means ubat mnjadi. Means dinding rahim menipis trus. Ok la tu. Normal . Kes sy. Dinding xmnipis hbis. Jd spoting . Stompok2 drah kluar dh sbulan lbih dh ni. 😅 pun normal. Sy dh 4x ccuk. Even doc yg ccuk sy pn dh 3tahun xpriod. Which is good n normal. So dont worry k. Sy pn fully bf. Ank dh dh stahun 3bulan 😊