Fully BF + Depo datang Period

Hi, mommies. Nak tanya mommies yang fully breastfeed baby + inject depo bila datang period ya? Saya baru lepas bersalin 2 bulan 20 hari tapi tadi ada period sikit. Normal ke tak ya?

2 Balas

Normal. Period ni dia dtg ikut mcm mana hormon dlm badan kita. Lagi2 kalau kita tgh menyusu dan ada amik perancang. Jadi akan mengganggu kitaran period dan amount period tu. Boleh jd banyak, boleh jd sikit. Boleh jd dtg period dgn gap yg berbulan2 atau dtg setiap bulan. Setiap org x sama

normal..sya pun period dtng pun sikit ja.. kadang2 2,3 titik ja bila tnya doktr dia kata normal