Baby gerak week 18

Saya first time rasa baby gerak time week 18. Nk tnya, rasa baby gerak tu akan rasa setiap hari atau kdg kdg saja?

9 Balas

baby aktif je dlm rahim awak. cuma nya buat masa sekarang utk rasa dkt permukaan kulit perut awak tu kdg2 rasa. kdg2 xrasa. bila baby semakin membesar awak akn makin rasa pergerakan baby awak. tambah2 bila awak dh masok 3rd tremister nnt. baby dh hmpir memenuhi ruang rahim awak. time tu awak boleh nampak baby siku perut la. kick perut la. hee. kita start kira kick baby 28w dn keatas time ni kalau baby kurang gerak ataupon terlampau aktif sgt kena g hospital☺️

Setiap hari tapi waktu berbeza. Makin besar, makin terasa. Nanti sampai 1 masa, puan akan rasa bila pattern dia aktif, bila x aktif. Yg ni kena alert sebab masa ni mesti dah kena kira baby 10 kick. Kalau lain dari rutin atau x cukup 10, kena pegi hospital.

Sy 20w ada 1 malam sampai ke esoknya takde rasa apa2 Pg swasta scan elok je aktif pun Tp tak rasa Bg sy, kdg2 rasa8 Ada dlm 1 hari ada je dia gerak Tp kdg tak perasan sbb tak rasa Dah 28w kot bru kena alert Sbb kena kira kick

masa sy 18w rasa kdg kdg je tp bila.scan mmg aktif je . sbb rhim kita masih luas lg . jd tak rasa sgt . masuk 20w bru sy rasa kerap . skrg 25w mmg rasa je stiap hri . kalau dia kick kuat sgt ..mmg senak trus . heheh .

gerak sikit2 lama2 makin rasa kuat sikit. hari2 dia gerak nti. kdg byk Kali kdg sikit2 . then dah boleh kira nanti 10kali Dari pagi ke ptg. kalau kurang kena cek.

Setiap hari rasa geli2 tu tp waktu berbeza tp mostly malam la rasa geli2 tu slalu.. especially malam lepas makan tu.

Kita kena rasa baby kick setiap hari puan maknanya dia baik baik je dalam perut tu😬. Hehehe

Tiap hari. Saya first time rasa 19 week. Tiap hari ada rasa gerak tp waktu tak tentu

tiap hari ,makin besar makin kuat kick dia.