Pergerakan baby

Hi saya first time mom, dah 27 minggu. Nurse KK dah suruh monitor baby movement dari 9 pagi tapi baby saya kurg bergerak dr 9pagi. Saya risau kalau baby saya kurang gerak. Sometimes gerak sikit2 je. Normal ke mcmni?

1 Balas

cara merangsang bby,gosok² perut,ajak bby bercakap,baring mengiring,bukak surah² kat YouTube dan bagi bby dengar. ataupun minum ais sejuk.. tu je cara saya nak bagi bby gerak/kick. kalau bby senyap je lama sangat,saya kejut dia suruh bangun 😆. nanti dia bangunlah..biasa saya gosok² perut dia dah bangun..

2y ago

hehehe..sama² mmy