Tak apa ke tak makan folic acid dan ubat sepanjang mengandung?

Saya first pregnant..18w..tak apa ke tak makan folic acid dan suplement lain? Ada kesan apa2 untuk baby ke?masih terlambat ke saya nak makan folic acid?

22 Balas

Kena la usaha utk kesihatan baby kite. Mmg klu dh ditakdirkan apa2 pun boleh jadi tp kite kena usaha dulu. Folic acid sgt penting especially ms 1st trimester sis. Makan la ye

Risiko nnt anaknya sis. Dlm pemakanan kita belum tentu cukup nutrisi.. nanti jadi sumbing, x ada tangan kaki bahaya lah. Awak makan lah ubat… jgn terpengaruh ckp org..

sy awal2 mkn. msuk trimester ke dua. dh xmkn. hb msih ok. klau sy mkn. auto kna tido ja. ngntuk nya lain mciam

Pegi KK, dapatkan folic acid dan supplement lain secara percuma. Makan saja waktu pagi, tak susah.

sis.. Kalau boleh Folic acid itu Penting sis.. Vitamin tambah darah pun Penting juga..😅

Folic acid sngat2 penting untuk 12 minggu pertama. Kalau dah tau pregnant trus je amik cepat2.

folic acid tu penting sis... kalau sayang baby makan lah ikut saranan dr.

Pelik2 ehhh.. first pregnant bykkan membace.

sebaiknya makan...kkia bg free je ;)

Makan lah awak. Antara usaha juga tu