Berat baby 1.3kg, 31 weeks

Hi, saya first mom. Nak tanya, masa scan 31 minggu, berat baby dlm 1.3kg je....normal ke atau baby kecik? Mcm mna nak naikkan berat baby dlm perut eh?

3 Balas

Rasa macam kecik sis. Saya masa 28 weeks, dapat berat 1.05kg dr suruh repeat scan 30 weeks sebab mcm kecik. Masa repeat scan 30 weeks dah naik 400 gram dalam masa 2 minggu😂 sebabnya saya makan semua benda, protein kena cukup, makan nasi 3 kali sehari, makan benda manis sikit, minum susu banyak banyak.

3w ago

makan byk protein sis, telor rebus, ayam, daging

Saya detect baby IUGR. Saya makan telur dua biji hari2. Minum susu byk2. Makan manis byk2. Alhamdulillah baby naik berat, tpi tula. Berat mak nye pon naik. Huhuhuu..

3w ago

33weeks

Minum susu full cream.. sya dulu doc ckp baby kecik, hari2 mnum susu full cream jenama fresh milk. Baby lahir 3kg

3w ago

Jenama gooday 🫶