baby kecil

saya dah 31 minggu tapi berat baby baru 1.3kg. ada tips tak untuk naik berat baby? saya makan banyak je. berat sendiri da naik 13kg.

11 Balas

Last week sy checkup kt KK, 31week jugak & berat baby sy pn 1.3~1.4kg. Doc kata masih normal berat tu. Sy tggu utk nx appointment lg 1week ni, hrp berat baby naik jgk la sikit.

2y ago

Doc klu tak ckp ape2, ok la berat tu sis. Nmpk mcm sis checkup every week. Mcm sy every 2 weeks checkup. Sy tgk jgk pd update apps theasianparent ni pn utk kandungan sy 33weeks kena dh dgn berat yg dianggarkn. So jgn riso, klu doc xde ckp ape2, InsyaAllah ok la tu beratnya 😊

saya dah 33mnggu. berat bby pun 1.7kg ja. itu pun dktr cakap bby saya terbantut sbb perut saya tk nmpk mcm 33mnggu em

saya dh 31 week nk masuk 32 week jgk.. berat baby 1.4kg lebih.. doktor cakap normal lg

awak sama dgn saya sis . 31w 1.3kg . mnggu dpn Sy repeat scan lg

Kita sma. Hb rendah, nurse bg masa 36week nnti nk cek hb lagi

hai mommy. try minum susu. full cream lagi baik.

sama saya pun 31 week berat baby baru 1.3kg

Saya masa 31 week berat baby 1.7kg

makan telur. letak cheese. susu anmum.

Try makan ice cream & kekacang