Minta nasihat ibu2 Jangan kecam saya

Saya first mom, due date saya dah dekat, baru2 ni check bukaan masih belum terbuka padahal baby dah dilaluan yg betul dan betul2 dibawah, saya rasa sedih sangat sebab macam2 senaman saya dah buat sebelum ni dan ikut semua petua2 utk bukaan cepat, tapi bukaan tetap tak terbuka, sekarang saya totally down sangat 😞 saya rasa tertekan, saya dah tak buat apa2 aktiviti lg, saya hanya dibilik sepanjang hari dan asyik menangis, saya tak dapat kawal emosi saya dan selalu berpikiran negatif 😭 tambah2 saya PJJ dengan suami lagi membuatkan semangat saya hilang.. mohon ibu2 beri nasihat kepada saya, jgn kecam saya, saya perlukan semangat utk bangun semula demi baby dalam kandungan..

7 Balas

Firstly jangan stress. Boleh effect baby. Bercakap dgn baby. Happy kan diri dulu. Jgn pikir bila nak kluar. Selagi baby sihat, tak overdue Jgn risau. Saya pun PJJ dgn suami Lagi2 nak uruskan anak sulung. Saya pun due Dkt. Tapi saya pikir baby sihat. Insyallah. Apa2 pun baby mesti kluar. Awak cuba jalan2 kt mall, mkn2 ke. Saya doakan dipermudahkan urusan awak.

Banyakkn besbr sis...cuba hubungi suami minta semngt dri dia minta maaf sekli dngn suami N org tua sis N minta doa dri dorg...in sya allh sis d permudahkn jngn dok dlm bilik jerr x kn jdi apa" pn kalau sis buat cm tu x kn ada perubahan kalau sis a asyik mengiss..kena pikir jga baby tuu x bolelh stress" kena kuatkn diri tuk baby dlm kandungn sis🥰

sya due date esok 9.11.22 tp bby xnk kuar jgk last serah diri 15.11.22 ni induce tp hrp2 bby kuar cpt xnk induce...sya doakn dn sya sma2 bby kuar cpt heheh jgn stress kita dok uma buat je bz kja2 umah sya pun nk bersihkn tingkap dn dpur heheh...wlaupun pinggang hmpir roboh hahah...caiyokkk jom cr kja dlm uma...

2y ago

saya pun due 11/11...belum ada apa2 tanda lagi... risau kena induce

Jangan stress sis. Normal sangat baby first lambat bukaan atau lambat nak keluar. Sis tak perlu pikir sangat. Cuba busykan diri buat kerja rumah ke keluar jalan-jalan mall ke taman ke. Nanti tahu-tahu dah ade tanda je. Nak hujung due nie tak boleh stress. Tenangkan diri je nanti nak hadap sakit bersalin lagi.

Saya due 11/11/22 saya pn rsau baby xnak kluar lagi tanda pn xde lagi perut asyik mengeras je baby aktif la jga gerak semoga ibu2 yang bakal bersalin nanti di permudahkan urusan bersalin dan selamat bersalin aamiin

sabar ye sis. mungkin sebab 1st baby. sis keep on berdoa semoga semua dipermudahkan dan teruskan untuk kuat semangat demi baby ye. kalau sis stress, baby pon akan stress jugak... hugsss 💛💛💛

sama lah sis Beby dah trn tapiii Beby blom nak keluar lagiii mudah²han kita semua di permudahkan besalin normal ya sis